ظهر سه شنبه 15 بهمن خبری از ایسنا منتشر شد که به سرعت واکنش کاربران الجیبیتی ایرانی را در پی داشت. به گفته رئیس پلیس فتا ایلام یک فرد به اتهام انتشار مطالب «همجنسگرایی» دستگیر و پروندهی وی به آنچه ایشان «مراجع قانونی» عنوان کردند فرستاده شد. وی در گفتگو با خبرنگار منطقهای ایسنا در ایلام اظهار داشته: «متهم در ابتدا منکر اتهام شد اما پس از مواجه با مستندات محکم و غیرقابل انکار پلیس به بزه ارتکابی اعتراف کرده». آقای عباسیکسانی با حساس خواندن و گسترده بودن فعالیت فرد دستگیر شده مشخص نکردند متهم چند سال دارد و یا مستندات ارائه شده چه چیزی است که این رئیس پلیس افزوده «با انجام اقدامات فنی و تخصصی و استفاده از روشهای مختلف هویت متهم شناسایی و پس از هماهنگی با مراجع قضایی دستگیر شده است».
توجه به این خبر از چند جهت بسیار اهمیت دارد. به نظر میرسد توجه مراجع حقوق بشری به این موضوع میتواند در سرنوشت فرد دستگیر شده تاثیر داشته باشد لزا انتظار میرود گروههای حقوق بشری و کنشگران آزادیخواه و برابریطلب به شکل جدی موضوع را بررسی کرده و حساسیت لازم را به خرج دهند.
نکته دیگر لزوم توجه افراد الجیبیتی ایرانی به نوع فعالیت و حضور خود در شبکههای اجتماعی است. به ویژه با توجه به محل زندگی آنها -ساکن شهرستان یا شهر بزرگ بودن- باید حساسیت بیشتری به خرج دهند. صرف یک نمایه شخصی در یک شبکهی اجتماعی اگرچه با توجه به تعاریف حقوقی حتما جرم است اما به دلیل گستردگی موارد بزه از نظر نظام و حساسیتهای حقوق بشری نمیتواند بسیار خطرناک باشد، اگرچه خطرناک هست. به نظر میرسد در صورتی که افراد تعداد زیادی دوست در حلقه دوستی خود داشته باشند و یا مدیر صفحهای باشند، باید مراتب امنیتی بیشتری را در نظر بگیرند. در این زمینه تجربیات افراد مورد اعتماد بسیار راهگشاست.
یکی از افرادی که در این زمینه اطلاعات ارزندهای دارد امیر، نویسندهی وبلاگ همجنسگراست که مورد اعتماد است. اگرچه به شکل شخصی با ایشان ارتباطی ندارم اما امید دارم افرادی که فعالیتی میکنند برای کسب تجربه و بالا بردن ضریب امنیتی بالا بتوانند از تجربیات ارزشمند ایشان استفاده کنند.
نکته مهمتر حلقه دوستان و درجهی کنشگری در داخل ایران است. متاسفانه یا خوشبختانه بسیاری از دوستان فعال الجیبیتی در طول این سالهای سیاه از کشور خارج شدند و به نوعی کشور از کنشگران فعال الجیبیتی خالی شده. بسیاری از ما دوستانی داریم که آنها توجهای به مسایل امنیتی نمیکنند و میتوانند طعمهی نیروهای امنیتی شوند. توصیه برادرانهام به فعالان تازه کار این است که اگر میخواهند فعالیتی را آغاز کنند، حتی دوستان نزدیک خود را از کنشگری خود بیاطلاع نگه دارند و با نامی جدید و به شکل کاملا مخفی به فعالیت الجیبیتی اقدام کنند.
نباید از این خبر و حتی از این پست ترسید بلکه باید نگرانیها را جدی گرفت و اقدامات پیشگیرانه داشته باشیم. عقیده دارم در کوتاهمدت میشود در کشور فعالیت کرد اما باید مسایل امنیتی را به شکل ویژهای در نظر گرفت و برای آن تدبیر کرد.
پیوست به پست: متن خبر ایسنا با عنوان: «دستگیری عامل انتشار مطالب همجنسگرایی در اینترنت»
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ایلام از شناسایی و دستگیری عامل انتشار مطالب غیراخلاقی همجنسگرایی، هرزهنگاری و آموزش آن در فضای مجازی در استان خبر داد.
سرگرد علی عباسیکسانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه ایلام،در این باره اظهارکرد: در پیرصد فضای مجازی توسط کارشناسان این پلیس در یکی از شبکههای اجتماعی با صفحهای مواجه که در آن فردی با شناسه کاربری خاص (غیراخلاقی) اقدام به هرزهنگاری و تحریک دیگر کاربران این شبکه در حوزه استان به مسایل خلاف عفت و همجنسگرایی میکرد.
وی با بیان اینکه به فعالیت گسترده و حساسیت موضوع مراتب به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت افزود: با انجام اقدامات فنی و تخصصی و استفاده از روشهای مختلف هویت متهم شناسایی و پس از هماهنگی با مراجع قضایی دستگیر شده است.
عباسیکسانی ادامهداد: متهم در ابتدا منکر اتهام شد اما پس از مواجه با مستندات محکم و غیرقابل انکار پلیس به بزه ارتکابی اعتراف کرده در نهایت به همراه پرونده برای ادامه مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شد.
رئیس پلیس تولید و تبادل اطلاعات ایلام با اشاره به اینکه آسیبهای جدی شبکههای اجتماعی موارد غیراخلاقی است که کاربران روان پریش با توجه به هویت پنهان خود به آن مبادرت میکنند و از کاربران فضای مجازی به خصوص کاربرانی که در شبکههای اجتماعی عضو هستند خواست در شبکههای اجتماعی داخلی که محیط سالمتری دارند، عضو شوند.
وی گفت: درخواست دوستی کاربران ناشناس را تایید نکنید و از در اختیار گذاشتن اطلاعات شخصی خود به افرادی دیگر خودداری کنند.
وی با تاکید بر اینکه پلیس فتا با این گونه موارد بشدت مقابله و برخورد خواهد کرد اضافهکرد: شهروندان در صورت مواجه با چنین مواردی مراتب را سریعاً به وب سایت پلیس فتا به آدرس http://www.cyberpolice.ir گزارش یا با شماره تلفنهای 65-2182361-0841 تماس بگیرند.
خارج از پست: چند وقت پیش در فیسبوکم پستی درباره خبر بیبیسی فارسی که خبر از دستگیری ادمین یک صفحه فیسبوکی -با موضع تبلیغ شرارت- بازنشر دادم و به سهم خودم از وضع امنیتی بچههای خودمون در فیسبوک اعلام نگرانی کردم اما واکنش مناسبی از چند دوست ندیدم. امیدوارم این خبر باعث بشه تا دوستانی که واکنش منفی نسبت به آن نگرانیام داشتند دوباره در این موضوع تاملی کنند.