اهمیتی ندارد که بلایای طبیعی مانند سیل، طوفان، فوران کوه آتشفشان، زلزله، ریزش بهمن و… در کجای دنیا اتفاق میافتد اما این مهم است که جان انسان یا انسانهایی گرفته میشود در حالی که میتوانیم این خسارات جانی را کاهش داد. میشود با سد جلوی سیل و یا با اطلاعرسانی به مردم، جلوی خسارت طوفان و… را گرفت.
برای زلزله نیز راهکارهای مهندسی ویژهی خودش وجود دارد. در صورت ساخت بنای مقاوم و ایمن و همین طور بازسازی ساختمان سست میشود از خسارات ناشی از زلزله احتمالی جلوگیری کرد. خدا رو شکر در کشور ما آنقدر علم پیشرفت کرده که مهندسان بیشمار عمران بتوانند بنا و ساختمانها را در برابر زلزلههای هفت تا هشت ریشتر مقاوم طراحی کنند و بسازند.
گمان میکنم نیازی به این باسازیها و مقاوم سازیها در همه جای کشور نیست بلکه نقاط زلزله خیز و گسلهای فعال مشخصاند که میتوان حداقل دستگاههای دولتی نسبت به آنها حساس باشند و سختگیری بیشتری بر این همه مهندس فارغ تحصیل عمران برای ساختمان سازی داشته باشند. این مهم نیاز به عزم جدی مسئولین دارد که به نظر میرسد چنین موضوعی در دستور کار آنها نیست و به همین دلیل نیاز به فشار افکار عمومی و فعالیت جامعه مدنی ایرانی داریم تا با فشار به دولت و شهرداری نسبت به بازسازی بافتهای فرسوده شهرهای زلزله خیز احساس مسئولیت کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.
شاید بالایی مانند برخورد قطار یا سقوط هواپیما انگشت اتهام بیشتری به سوی مسئولین ببرد اما از یاد نبریم در برابر بلایای طبیعی، کارگزاران دولتی مسئولند زیرا این حوادث قابل پیشبینی هستند. زمان وقوع دقیق زلزله را نمیتوان تشخیص داد اما میشود پیش از رخدادن آن، اقدامات لازم را انجام داد.
وقوع زلزلهی پنج و هفت دهم ریشتری در برازجان ِ استان بوشهر و کشته شدن بیش از هشت نفر را به خانوادههای آنها و مسئولین بیخیال کشور تسلیت میگویم. امیدوارم با اقدامات لازم شاهد تدبیر بیشتر کارگزاران دولتی نسبت به بلایای طبیعی باشیم.
پیوست به پست: تصویر و لینک خبر زلزله در بیبیسی فارسی
خارج از پست: مهم این نیست که درباره تو چی میگن، مهم اینه که وجدانت ازت راضی باشه! تنهایی بهتر از زندگی با یک مشت دهن بین ِ!